Home
Actueel
Nieuws en informatie
Agenda
Radio
Programmering
Medewerkers
Programma info
Non-stop
Gepresenteerd
Contact
Links
TV

Nieuws en informatie

Het laatste Zundertse nieuws vindt u terug op de website van onze collega´s van Telenieuws.  Klik hiervoor op de volgende link: ROStelenieuws

Het laatste ROSradio nieuws vindt u hieronder.
Colleges kiezen voor Ons West Brabant


De colleges van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert vinden unaniem dat Ons West Brabant de streekomroep moet worden van deze gemeenten. Zij stellen hun gemeenteraden voor om het Commissariaat voor de Media te adviseren de zendmachtiging te verlenen aan Stichting Streekomroep voor West-Brabant voor een periode van vijf jaar.


Het landelijk beleid is erop gericht dat de huidige 260 lokale omroepen opgaan in 84 streekomroepen. Daarop hebben de lokale omroepen van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert besloten te fuseren tot Stichting Streekomroep voor West-Brabant. De nieuwe streekomroep krijgt de naam Ons West Brabant. Deze moest wel een nieuwe zendmachtiging aanvragen bij het Commissariaat voor de Media. Die laat zich daarover adviseren door de gemeenteraden. Het commissariaat ontving ook een aanvraag van een nieuwe gegadigde: Media 4U. Daarom moeten de gemeenteraden in december besluiten aan wie zij de zendvergunning willen verstrekken. De vier colleges kiezen daarbij unaniem voor Ons West Brabant.
Besluit over streekomroep valt in december


De gemeenteraden van Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge en Zundert nemen in december een besluit over de toewijzing van een zendmachtiging aan een van de twee gegadigden. Woensdag 25 oktober presenteren streekomroep Ons West-Brabant en omroeporganisatie Media 4U zich aan de vier gemeenteraden.


Het landelijk beleid is erop gericht dat de huidige 260 lokale omroepen opgaan in 77 streekomroepen. Daarop hebben de lokale omroepen van Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge en Zundert besloten te fuseren. De nieuwe streekomroep moet wel een nieuwe zendmachtiging aanvragen bij het Commissariaat voor de Media. Die laat zich daarover adviseren door de gemeenteraden. Het commissariaat heeft echter ook een aanvraag ontvangen van Media 4U. In eerste instantie alleen voor Etten-Leur. Inmiddels is deze aanvraag uitgebreid naar de andere drie gemeenten. Hiermee is er sprake van een bijzondere situatie waarbij twee omroeporganisaties aanspraak willen maken op de zendmachtiging voor een lokale media-instelling in vier gemeenten.
Vier lokale omroepen zijn één 


Onder het motto ‘Samen kun je meer’ hebben de lokale omroepen van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert de handen ineengeslagen. Sinds 21 augustus 2017 in Stichting Streekomroep voor West-Brabant officieel een feit. In oktober starten de tv-uitzendingen van de streekomroep. Begin volgend jaar volgen de uitzendingen op radio, internet en sociale media. De naam van de streekomroep wordt 'Ons West Brabant'. 


De nieuwe streekomroep houdt de inwoners nog beter op de hoogte van de gebeurtenissen in hun regio. Met oogstrelende tv-programma’s, luisterrijke radio-uitzendingen en actuele berichten op internet en sociale media krijgt West-Brabant een omroep om trots op te zijn. We willen een omroep zijn waar elke inwoner zich mee verbonden voelt. Dat onder het motto: ‘Ons West Brabant, Mijn Omroep’. 
Medewerkers voor nieuw sportprogramma gezocht

Ben jij weg van sport, goed van de tongriem gesneden en heb je verstand van (sport)zaken? Dan ben jij de geknipte persoon voor het nieuwe sportprogramma van Streek Omroep West-Brabant.


Streek Omroep West-Brabant (SOWB) wordt gevormd door de lokale omroepen van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen en Zundert. Vanaf dit jaar verzorgen de omroepen naast hun eigen radioprogramma’s een gezamenlijke uitzending. Elke zaterdagmiddag wordt in Streek-Wijzer de actualiteit uit de regio behandeld.Naast Streek-Wijzer start de SOWB binnenkort met een gezamenlijk sportprogramma op de radio. Elke zondagmiddag wordt een aaneenschakeling van sportflitsen, sportverslagen en sportuitslagen uitgezonden. Ook dit radioprogramma is te beluisteren in de zes gemeenten.


Voor het sportprogramma is de SOWB op zoek naar ervaren presentatoren en verslaggevers. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar: secretaris@sowb.nl
April 2016 | Nieuw zondagmiddag programma; De Gezellige Zondag

Vanaf 3 april 2016 heeft ROSradio er een leuk programma bij. Elke zondag kunt u tussen 14.00 en 16.00 luisteren naar De Gezellige Zondag van DJ Jantje. Het belooft een leuk informatie muziek programma te worden met de hits uit het verleden en van nu. Van top 40 tot country en van Brabants talent tot wereldartiesten. Kortom een programma voor de jonge luisteraars tot de ouderen. Achtergrond informatie, items en het genre in de show: top 40 (hitlijst); het nl-talige voorbeeld (Frans Duits, Django Wagner), hits uit jaren 80 en 90, maar ook country zoals The Mavericks, John Fogerty en uiteraard verzoekplaten. Het ideale programma om de zondagmiddag relaxt door te komen. Vraag je favoriete plaat aan via Facebook of mobiel.
Februari 2016 | Nieuwe programma's op ROSradio

Met StreekWijzer is een samenwerking ingezet tussen zes regionale omroepen uit onze regio. Deze samenwerking heeft nu voortgang gevonden in een uitruil van programma’s met onze collega’s van SLOS Radio uit Steenbergen. Vanaf maandag 29 februari zenden we op ROSradio verschillende programma’s uit van SLOS Radio.


Op dinsdag kunt u na Allegro vanaf 22.00 een uur genieten een mooie combinatie van Kunst en Muziek gepresenteerd door El van Broekhoven. Op woensdagen wordt de programmering na The Music Journey aangevuld met 3 uur grijsgedraaide classics in Grijsgedraaid van Peter van Langerak en Grijsgedraaid: The Classics van Edwin van Thillo. Op zondagochtend is het voortaan om 09.00 wakker worden met het literaire muziek programma Hart voor Woorden en Noten van Peter van Langerak. De herhaling van Allegro op zondagochtend is hiermee komen te vervallen. En waar de zondag met onze Weekendafsluiter vol met indierock af werd gesloten, hebben we daar nu het rockprogramma Ratjetoe van Mart Iriks aan toegevoegd. Dat zorgt voor een ware rockende afsluiting van je weekend. 


Met deze nieuwe programma's biedt ROSradio nog meer variatie. Voor ieder wat wils op ROSradio! 
Februari 2016 | Nieuw lunchprogramma op ROSradio


Vanaf februari 2016 heeft ROSradio er een leuk programma bij. Elke werkdag tijdens de lunch kunt u tussen 12.00 en 13.00 luisteren naar Sandwich van Peter de With.


Een programma met muziek van 1965 tot heden. Een licht te verteren, informatief lunchprogramma met de Cuverplaat, de Boycotplaat, een stukje geschiedenis en wat opmerkelijk recent nieuws wat past bij de dag! Luister dus!
Zes lokale omroepen starten gezamenlijk radioprogramma | StreekWijzer behandelt actualiteiten uit de regio

Met een gezamenlijk radioprogramma laten de lokale omroepen van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen en Zundert voor het eerst een collectief geluid horen. Vanaf 9 januari 2016 wordt op zaterdagmiddag StreekWijzer uitgezonden. In het wekelijks radioprogramma worden de actualiteiten uit de regio behandeld.

De zes lokale omroepen werken achter de schermen aan een nauwe samenwerking. Daarvan zijn vanaf 9 januari de eerste resultaten te horen. Het radioprogramma StreekWijzer wordt elke zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur uitgezonden via de zes omroepen. Daarmee wordt een potentieel luisterpubliek van een half miljoen mensen bereikt.

Redactie

In StreekWijzer komen het nieuws, de evenementen en sport aan bod. Vanuit de zes omroepen is speciaal voor dit programma een redactie samengesteld. Zij dragen zorg voor de redactionele inhoud van StreekWijzer. Op het gebied van programmering en techniek wordt tevens nauw samengewerkt. De presentatie is in handen van duo’s, afkomstig van de zes omroepen.

Luister dus elke zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 naar StreekWijzer!  


Voor meer informatie over dit nieuwe programma (vanaf 09-01-2016) en/of de SOWB kunt u contact opnemen met Sybrand Schrale.
Wijzigingen programmering ROSradio

Vanaf begin januari 2016 zullen er enkele wijzigingen doorgevoerd worden in de programmering van ROSradio. Zo zullen er helaas enkele programma's stoppen. De betreffende DJ's hebben aangegeven het niet meer te kunnen combineren met prive en/of werksituatie. Daarom moeten wij dus afscheid nemen van onderstaande programma´s:   • Disco- en Lovetrain op woensdag avond

  • Rondje Brabant op dinsdag ochtend

  • Hitblender op vrijdag avond

  • JOZ Radio op zaterdag middag


Alle betreffende DJ's bedankt voor hun mooie en leuke programma's de afgelopen jaren!

De programmering van ROSradio wordt vanaf 2016 wel aangevuld met nieuwe programma's vanuit de samenwerking; de nieuwe Streekomroep West-Brabant (SOWB). Een eerste initiatief hiervan zal starten vanaf 9 januari. Hierover later meer.  
Samenwerking Rucphen FM en ROSradio verzorgen Rally Radio tijdens GTC Rally 

De GTC Rally welke op 9 en 10 oktober verreden zal worden zal dit jaar via de lokale omroep te volgen zijn. De omroepen Rucphen FM en ROSradio Zundert hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Zij verzorgen - samen met professionele verslaggevers van de GTC Rally - dit twee dagen durende radioprogramma. Naast goede muziek, informatie zal er live verslag gedaan worden vanaf de klassementsproeven. De gebruikelijke programma’s op deze dagen maken plaats voor dit gezamenlijke unieke radioprogramma! 

Luister vanaf vrijdagmiddag 9 oktober vanaf 18.00 mee naar de GTC Rally via Rally Radio. Stem hiervoor af op een van de vele beschikbare kanalen van de twee omroepen. Kijk voor etherfrequenties, livestreams of een link naar de populaire TuneIn app op de websites www.radiorucphen.nl of www.rosradio.nl. Houd ook de Facebook pagina’s in de gaten voor laatste informatie.  
Nieuw programma op zondag avond: De Weekendafsluiter 

De programmering bij ROSradio Zundert breidt weer uit! Het weekend kun je zondags bij ons voortaan afsluiten met De Weekendafsluiter. Sinds enkele weken draait dit nieuwe programma bij ROSradio Op zondagavond kunt u uw weekend afsluiten met de beste indierock & pop muziek. Een twee uur durend live programma van 19.00 tot 21.00u gepresenteerd door Wesley van Elven. Hij brengt naast goede muziek ook het laatste nieuws en de leukste weetjes
NIEUW telefoonnummer ROSradio **076 850 1490**

Vanwege kostenbesparingen en om technische redenen zijn we overgestapt naar een andere telefonie aanbieder. Helaas was het niet mogelijk het oude nummer mee over te nemen. Vandaar dat de ROSradio studioo vanaf 25 mei 2015 te bereiken is via het volgende telefoonnummer: 076 850 1490. Sla dit nieuwe nummer op in uw telefoon en bel gelijk even tijdens een live-uitzending om een verzoekje in te dienen! We horen graag van je.
Zes lokale omroepen werken samen aan streekomroep

De lokale omroepen van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen en Zundert hebben dinsdag 10 maart een intentieverklaring ondertekend. Zij gaan een vergaande samenwerking aan die moet leiden dat er uiterlijk 1 januari 2017 een nieuwe streekomroep staat in West-Brabant.

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben afgesproken dat het aantal lokale publieke omroepen in Nederland terug moet van 275 naar 50 tot 100 streekomroepen. Elke streekomroep moet dan een luistergebied vertegenwoordigen van minimaal 100.000 tot maximaal 500.000 inwoners. De zes lokale omroepen uit West-Brabant voldoen individueel niet aan deze eis. Samen hebben zij een luistergebied van ruim 176.000 inwoners.

De zes omroepen zijn inmiddels ver gevorderd met het realiseren van een nieuwe streekomroep in West-Brabant. De nieuwe streekomroep zal de samenleving in de regio West-Brabant, zowel overdag als ’s avonds, voorzien van onafhankelijk nieuws en informatie middels radio, televisie en internet. Door vorming van een nieuwe streekomroep met een professionele redactie brengen de lokale omroepen het plaatselijke en regionale nieuws naar een hoger plan. 
Feest op je Radio gaat verhuizen!

Dit Nederlandstalige feestprogramma zal elke vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00u LIVE in de ether te horen zijn. Op het oude tijdsblok op zondagavond wordt er een herhaling uitgezonden van dit programma. Welkom en succes DJErwinvanetten op de vrijdagavond!
Live-programmering weer hervat na computerstoring in studio!

Na zeer vervelende computerproblemen in het hart van onze studio zijn we vanaf vandaag 3 maart weer terug O N  A I R ! De problemen lijken opgelost en vanaf vandaag kunt u weer genieten van onze LIVE programmering! Onze excuses voor het missen van enkele geweldige programma's van afgelopen week. Mocht u vragen of suggesties hebben mail ons via info@rosradio.nl of stuur een berichtje via onze Facebook pagina. Veel luisterplezier!
Geen live-programmering tijdens computerstoring in studio!

Door een ongelukkige combinatie van computerproblemen in het hart van onze studio apparatuur vinden er momenteel helaas geen nieuwe LIVE uitzendingen plaats op ROSradio.

Natuurlijk hebben wij nog steeds een lekkere non-stop programmering draaien. Dus blijf lekker luisteren naar ROSradio. Wij houden u op de hoogte!
Wijziging Ziggo kanaal!

Vanaf vrijdag 30 januari 2015 zullen gefaseerd in het hele Ziggo-netwerk werkzaamheden plaatsvinden. Deze werkzaamheden zijn nodig voor verbeteringen aan de producten van Ziggo en hebben tot gevolg dat Ziggo-klanten die digitale TV kijken en/of digitale radio luisteren tijdelijk alle digitale kanalen kwijt raken. De klanten moeten zelf zorgen dat ze weer beeld en geluid krijgen door opnieuw de zenders te zoeken en daarbij de nieuwe frequentie- en network-ID in te stellen.

Op het moment dat de zenders terug zijn, zullen de Ziggo klanten een aantal wijzigingen constateren. Diverse radio- en televisiezenders (o.a. de regionale zenders) hebben een ander EPG-nummer en er zijn HD-zenders bijgekomen. Het kanaal voor ROSradio wijzigt ook! Het nieuwe kanaal voor ROSradio is vanaf 30 januari a.s. 918. Het oude kanaal van 783 zal vanaf dan niet meer werken.

Blijf ROSradio luisteren en stel uw zenders tijdig opnieuw in en vindt ROSradio weer terug op het nieuwe kanaal.
Uitzending Fancy Fair

Op zaterdagmiddag 4 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur zal de ROSradio uitzending ROS Nederlandstalig in het teken staan van de Fancy Fair! De ROSradio dj's Ad en Jan zullen interviews houden met de organisatie van de trukkersrit en met de chauffers. Verder zal er live verslag gedaan worden vanaf de Fancy Fair, vanuit de trucks en zullen er verzoekjes gedraaid gaan worden van de deelnemers aan de trukkersrit. Kortom een gezellig en interactief verslag van dit evenement. Dat mag je niet missen!
Groot onderhoud ROSradio studio

Van zaterdagavond 4 oktober tot en en met zondag 19 oktober vindt er groot onderhoud plaats in de radiostudio van ROSradio. Door deze werkzaamheden komen in die periode alle live uitzendingen te vervallen. Het is dan helaas onmogelijk om live uit te zenden. Er zal die twee weken alleen non-stop muziek te horen zijn. Vanaf 20 oktober starten wij weer met onze vertrouwde programmering in een nieuwe, frisse studio! Dus blijf vooral luisteren! 
Eenmalig programma als ode aan de zeezenders

Programmamaker Onno van der Linden brengt zaterdag 30 augustus tussen tussen 14.00 en 18.00 uur een ode aan de vroegere zeezenders:

* Radio Veronica * Radio Noordzee * Radio Mi Amigo (Caroline) *

Het unieke eenmalige live programma laat de muziek horen die van 1960 tot 1974 door de toenmalige dj’s op zee werd gedraaid. Uiteraard zijn de overbekende jingles te horen en hoort u diverse achtergrond verhalen. Veel herkenbare momenten dus! Het laatste uur tussen 17.00 en 18.00 uur wordt het allerlaatste Veronica uur van Rob Out herhaald. Zondag 31 augustus 2014 - exact veertig jaar nadat de zender Veronica uit de lucht ging - wordt deze uitzending herhaald op hetzelfde tijdstip.
Nieuw programma Do-Mix van DJ Jantje

Vanaf volgende week donderdag (21 augustus) hebben er een nieuw programma bij op ROSradio! DJ Jantje komt ons team versterken en zal elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 het programma DO-MIX voor u verzorgen. Het programma zal een mix zijn van muziek. Van rock tot Nederlandstalig tot een dance plaatje. En natuurlijk zijn uw verzoekplaten in goede handen bij hem. Wij wensen DJ Jantje veel succes bij ROSradio! Welkom.
Augustus 2014 / Vakantie's

Ook onze DJ's gaan deze zomer met vakantie. Dit resulteert er in dat in de weken 33 en 34 (van ca. 9 tot en met 25 augustus) diverse live-programma's vervallen. Dit geldt o.a. voor Rondje Brabant, De Muziekkist, Jazz & Zo en Disco/Lovetrain. Hiervoor in de plaats zullen goed gevulde non-stop programma's de programmering opvullen. Wij wensen hierbij iedereen (als)nog een fijne zomervakantie!
Juni & Juli 2014 / ROSradio op locatie

Zoals u ongetwijfeld gehoord en/of gezien hebt was ROSradio actief aanwezig op enkele Zundertse evenementen. Voor het eerst waren we dit jaar aanwezig op de Aardbeienfeesten in Zundert. Maar ook tijdens de Boerendag in Rijsbergen werd er LIVE een uiitzending gemaakt. In de toekomst zullen we vaker aanwezig te zien zijn in Zundert. Heeft u een tip voor een locatie uitzending, mail dit dan naar info@rosradio.nl. Komt u ook langs bij onze stand op onze volgende locatie uitzending? 
1 april 2014 / Onderbreking ether frequentie

Vandaag is onze uitzending via de etherfrequentie 106.8 FM enkele uren onderbroken geweest. Dit kwam doordat bij werkzaamheden nabij onze zendmast een kabel kapot getrokken is. Het euvel is inmiddels hersteld en we zijn weer in de ether te beluisteren. Luister dus weer naar onze fijne non-stop muziek en onze live programmering!
Januari 2014 / Erwin vanetten start met Feest Op Je Radio

Vanaf zondag 19 januari is Erwin vanetten gestart met Feest Op Je Radio. Voortaan elke zondag tussen 17.00 en 19.00u twee uur lang de nieuwste, lekkerste feestmuziek. Van Nederlandstalige hit naar après ski muziek naar de laatste feest knallers! Het weekend wordt dus op ROS Radio goed afgesloten met dit up-tempo programma! Luister en feest mee!
December 2013 | Hitblender opgeschoven

Hitblender gaat voortaan om de week een live programma maken. De weken ertussen worden de uitzendingen van de week ervoor herhaald. Daarrbij is het programma een uurtje naar achter geschoven. Luister dus voortaan tussen 21.00 en 23.00 op vrijdagavond naar Hitblender voor de beste 90´s, 00´s en de laatste hits!
November/December 2013 / Twee nieuwe programma's gestart!

Onlangs zijn er weer nieuwe programma's toegevoegd aan onze programmering. De programmering is uitgebreid met 2 nieuwe programma's. Op woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 draait Onno van der Linden voortaan de lekkerste plaatjes uit de popgeschiedenis. Een goed gevuld uurtje wat The Music Journey heet, met naast veel goede muziek het nodige nieuws en achtergrondinformatie. Luister naar dit heerlijke uurtje popgeschiedenis! En op zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 is Ad de Zetter begonnen met zijn Nederlandstalige programma ROS Nederlandstalig. In zijn programma komen alle Nederlandstalige juweeltjes voorbij! Stem af op ROS Radio voor deze twee prachtige nieuwe programma's.
September 2013 | JOZ Radio verbeterd programmering

Vanaf september 2013 is de programmering van ´t Stokperdje uit Zundert, JOZ Radio aangepast. In plaats van elke week een uur opgenomen uitzending vanuit 't Stokperdje gaat JOZ Radio vanaf september 2013 elke eerste zaterdag van de maand tussen 16.00 en 18.00u live vanuit de ROS Radio studio zijn programma maken. Hierdoor kunnen we maandelijks interessante interviews afnemen, nieuws rubrieken afwerken en zijn de uitzendingen een stuk dynamischer. Elke tweede zaterdag van de maand wordt deze uitzending op hetzelfde tijdstip herhaald. De overige zaterdagen van de maand zorgt JOZ Radio voor een Non-stop programma met daarin het vaste item JOZ Radio Agenda. JOZ Radio voor de jeugd in en rondom Zundert!


 

Livestream
Klik op een van deze icoontjes en luister direct

Agenda
Meer

Volg ROS Radio op TwitterVind ROS Radio leuk op Facebook

Het weer in Zundert
Actueel: 6�C    ZZW2    
 

MAX
MIN
wind
 
wo

9
6
W 4
do

8
2
Z 6
vr

5
2
W 5